Ingrediënten voor de basiscake (12 plakken)

  • 240 gram suiker
  • 240 gram boter
  • 280 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 zakje vanille suiker
  • 4 eieren
  • Snufje zout

Ingrediënten voor aardbeien roomvulling

  • 250 milliliter slagroom
  • 250 gram mascarpone
  • 100 gram frambozen 
  • 200 gram aardbeien
  • 4 eetlepels aardbeienjam

Overige benodigdheden

  • Cakevorm
  • Bakpapier
  • Mixer

Bereiding van de cake:

  • Verwarm de oven op 175 graden
  • Mix de suiker, vanillesuiker en boter tot een romige textuur
  • Mix een voor een de eieren er doorheen en zeef het zelfrijzend bakmeel met een snuf zout erbij. Spatel hierna de mix goed door.
  • Doe het beslag in de bakvorm en zet de cake voor 60 minuten lang in de oven totdat deze gaar is.
  • Snijd de cake nadat deze is afgekoeld doormidden. Klop de slagroom totdat deze dikker wordt en voeg de mascarpone aan de room toe. Voeg vervolgens de jam toe en maak het tot een stevige mengsel. 
  • Besmeer de onderste laag cake met een flinke laag van de room, en leg hier plakjes aardbij overheen. 
  • Leg vervolgens de bovenste helft van de cake erbovenop en besmeer deze ook met de room, de rest van de aardbeien en frambozen kunnen over de cake worden verdeeld.     
Bekijk per categorie
Meest gelezen