Ingrediënten (10 personen)

Deeg

  • 250 gram zelfrijzend glutenvrij meel
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 theelepel vanille aroma
  • 100 gram witte basterd suiker
  • 150 gram margarine
  • 1 eetlepel maple siroop

Vulling

  • 4 appels
  • 2 theelepels kaneel
  • 2 eetlepels maïzena
  • 1 eetlepel basterdsuiker
  • 40 gram walnoten

Crumble

  • Overgebleven deeg
  • 40 gram amandelmeel
  • 20 gram walnoten
  • 10 gram margarine

Overige benodigdheden

  • Bakvorm
  • Bakpapier

Bereiding van de appel taart met crumble

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng alle ingrediënten van het deeg bij elkaar in een kom en kneed er een deeg van.
  • Doe een velletje bakpapier in de bodem van de bakvorm en smeer wat boter op randen. Kneed het deeg nog een keer door en pak vervolgens driekwart van het deeg om dit uit te rollen en de springvorm mee te bekleden. Druk het met een lepel goed aan tegen de randen.
  • Schil en snijd alle appels en meng deze met de kaneel, maizena, basterdsuiker en walnoten. Doe dit vervolgens in de bakvorm
  • Kruimel vervolgens het overige deeg samen met het amandelmeel en de walnoten over de taart heen zodat je een crumble laag erbovenop maakt
  • Smeer de bovenkant van de taart in met wat margarine.
  • Bak de taart voor 50 tot 60 minuten totdat deze goudbruin is.

Tip

Een van de beste tips voor het maken van een heerlijke appeltaart is om een mix van verschillende appelsoorten te gebruiken. Door zowel zoete als zure appels te combineren, creëer je een gebalanceerde smaak met verschillende texturen. Zo behoud je de zoete smaak, terwijl de zure appels zorgen voor een aangename frisheid. 

Bekijk per categorie
Meest gelezen