Ingrediënten

Ingrediënten voor Carrot Cake:

  • 5 eieren
  • 300 ml zonnebloemolie
  • 250 gr basterdsuiker (wit of lichtbruin)
  • 2 theelepels vanille extract
  • 300 gr zelfrijzend bakmeel
  • snufje zout
  • 2 theelepels kaneel
  • 400 gr wortelen (geraspt)
  • 125 gr walnoten
  • boter om in te vetten
  • 400 gr roomkaas
  • 100 gr boter (kamertemperatuur)
  • Walnoten ter decoratie
  • 150 gr poedersuiker

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Vet een cakevorm in met boter.

2. Klop in een kom de 5 eieren, olie, basterdsuiker en vanille-extract.

3. Voeg in een andere kom het zelfrijzend bakmeel, zout, kaneel en geraspte wortel toe en meng dit met de eiermix.

4. Roer vervolgens de walnoten er doorheen en giet de kom in de ingevette cakevorm.

5. Bak de taart circa 45 minuten in de oven en laat hem daarna afkoelen voordat je het glazuur gaat maken.

6. Meng voor het glazuur roomkaas, boter en poedersuiker tot een glad mengsel.

7. Verdeel het glazuur over de taart en bestrooi met wat gehakte walnoten.

8. Laat de worteltaart afkoelen voordat je hem gaat serveren!

Lees hier het recept voor vanille slagroomtaart.

Tip

Een tip voor het maken van worteltaart is om verse wortelen te gebruiken in plaats van geraspte. Door verse wortelen te gebruiken, krijg je meer smaak en structuur in de cake. Ook kun je het mengsel versieren met gepofte pijnboompitten of diverse andere noten. Op deze manier maak je een gezellige en feestelijke worteltaart!

Bekijk per categorie
Meest gelezen