Ingrediënten (10 plakken cake)

  • 250 gram suiker
  • 240 gram boter 
  • 280 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 zakje vanille suiker
  • 4 eieren
  • 4 eetlepels cacao
  • 2 eetlepels melk
  • Snuf zout

Extra benodigdheden

  • Mixer
  • Cakevorm

Bereiding van de chocolade cake

  • Verwarm de oven op 175 graden
  • Meng in een kom de suiker, vanillesuiker en de boter tot een romig mengsel.
  • Mix de eieren door het mengsel heel en zeef het zelfrijzend bakmeel en zout erbij. Spatel vervolgens het mengsel door elkaar.
  • Doe ongeveer 60% van het beslag in een andere kom. Zeef dan bij de 40% het cacao poeder en de melk erdoorheen.
  • Gebruik bakpapier of boter om de bakvorm goed voor te bereiden
  • De de helft van het lichte beslag in de kom en strijk dit uit over de bodem, voeg dan het donkere beslag toe en dan weer als laatst het lichte. 
  • Ga met een mes of stokje door het beslag heen en maak ronddraaiende bewegingen zodat je de swirls in de cake maakt. Doe dit niet te lang want dat raakt het effect weg van de cake
  • Bak de cake voor 60 minuten totdat deze gaar is. 
Bekijk per categorie
Meest gelezen