Een chocolade-walnoottaart is een heerlijk dessert dat een verrukkelijke mix van ingrediënten vereist. Er is nodig:
1. Verwarm de oven voor op 160°C en vet een bakvorm in met boter of olie.
2. Smelt de chocolade en boter in een pannetje op laag vuur.
3. Klop de eieren, suiker en vanille extract goed door elkaar in een kom.
4. Voeg het chocolademengsel toe aan de geklopte eieren en meng goed.
5. Voeg het cacaopoeder toe aan de kom en roer tot een glad en homogeen mengsel.
6. Hak de walnoten grof en voeg deze toe aan het beslag.
7. Giet het beslag in de bakvorm en bak gedurende ongeveer 50 minuten. Controleer met een satéprikker of de chocolade-walnoottaart gaar is voordat je hem uit de oven haalt.
8. Laat de taart afkoelen voordat je hem aansnijdt en serveert.
Mocht je niet zo'n fan zijn van walnoten maar wel van chocolade? Lees hier het recept voor de traditionele chocoladetaart.
Voor een extra crunch, kunt u de walnoten vooraf licht roosteren in een oven of in een pan. Om het dessert ook visueel interessanter te maken, kun je wat vers gesneden chocoladeschaafsel over de taart strooien of wat gesmolten chocolade over het dessert druppelen.