Ingrediënten

De ingrediënten die worden gebruikt voor een standaard cupcake recept:

  • 2 kopjes cake bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • ¼ theelepel zout
  • ½ kopje boter, op kamertemperatuur
  • 1 ½ kopjes suiker
  • 2 eieren, op kamertemperatuur
  • 1 theelepel vanille extract
  • ¾ kopje melk, op kamertemperatuur

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed een cupcake-bakplaat met papieren bakpapier.

2. Meng in een middelgrote kom de bloem, het bakpoeder en het zout.

3. In een andere kom, mix de boter en suiker tot een licht en romig mengsel. Voeg dan één voor één de eieren toe en mix goed. Roer er vervolgens het vanille extract bij.

4. Voeg vervolgens de droge ingrediënten toe en roer goed.

5. Voeg als laatste de melk toe en meng alles goed door elkaar.

6. Verdeel het beslag gelijkmatig over de bakplaat en bak de cupcakes gedurende 18-20 minuten.

7. Controleer of de cupcakes gaar zijn door er een satéprikker in te steken; als deze er schoon uit komt is het klaar. Laat vervolgens de cupcakes afkoelen op een rooster.

8. Decoreer de cupcakes met je favoriete frosting en versier ze met suikerglazuur of sprinkles om ze extra leuk te maken!

Lees hier het recept voor heerlijke vanille slagroomtaart.

Tip

Voor de perfecte cupcakes is het belangrijk om de bloem goed te mengen met het bakpoeder en zout. Dit helpt om luchtigere cupcakes te krijgen die niet alleen lekkerder zijn, maar ook mooier zijn om te zien. Voeg ook geen extra melk toe; als het beslag te dun is, voeg dan wat meer bloem toe tot je de juiste structuur bereikt. Experimenteer met verschillende smaken door andere soorten extract of sappen toe te voegen aan het beslag of verander de boter in smeuïge roomboter om een extra romig resultaat te krijgen.

Bekijk per categorie
Meest gelezen