Glutenvrije cheesecake ingrediënten:

  • 75 gram droge glutenvrije koekjes
  • 50 gram boter
  • 600 gram roomkaas (kamertemperatuur)
  • 100 gram witte suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 eieren
  • 1 eetlepel maïzena
  • 200 ml crème fraîche
  • 100 gram frambozen

Extra benodigdheden

  • Bakvorm van 24 cm
  • Mixer
  • E.v.t keukenmachine

Bereiding cheescake:

  • pak een bakvorm van ongeveer 24cm en zorg ervoor dat de over is voorverwarmd op 140 graden. Zet een bak met water in de oven zodat de lucht in de over vochtig blijft, zo wordt de cheesecake niet droog. 
  • Knip een vel bakpapier uit en leg deze vervolgens op de bodem van de bakvorm, vet de rest van de bakvorm goed in met wat boter. 
  • Doe de glutenvrije koekjes in de keukenmachine en blend totdat deze helemaal klein zijn gemaakt (dit kun je ook doen door ze in een zakje te stoppen en erop te slaan met een roller).
  • Vervolgens smelt je de boter in een pan en doe je dit bij de koekkruimels, verdeel deze mix over de bodem van de bakvorm en druk goed aan. Zet het vervolgens in de koelkast.
  • Doe de suiker, vanillesuiker, roomkaas en eieren in een kom en mix dit goed door elkaar. Voeg de maïzena en de crème fraîche eraan toe en mix het nog een keer door. 
  • Giet dit mengsel op de koekjesbodem en pureer vervolgens de helft van de frambozen.
  • De frambozenmix kun je over de cake heen druppelen en met een prikker mooie figuren maken. 
  • Bak de cheescake vervolgens voor 50 tot 60 minuten in de oven en laat deze hierna in de koelkast voor minimaal 6 uur opstijven.
  • Haal vervolgens de cake uit de koelkast en versier deze met de frambozen.

Tip

Je kunt ook gebruik maken van andere heerlijke fruitsoorten denk aan, aardbeijen, bessen, manog of perzik

Bekijk per categorie
Meest gelezen