Glutenvrije muffins ingrediënten

  • 150 gram havermeel
  • 100 gram boekweitmeel
  • 2 eieren
  • 100 milliliter melk
  • 80 gram gesmolten boter
  • 50 gram witte suiker
  • 1 banaan
  • ​2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepelkaneel
  • 1 theelepel vanille extract

Overige benodigdheden

  • Muffin bakvorm
  • Muffinpapiertjes
  • Mixer


 

Bereiding muffins

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en zet de muffin vormpjes in de bakvorm.
  • Meng de droge ingrediënten allemaal door elkaar heen en prak in een andere kom de banaan, boter, eieren, melk en vanille door elkaar heen.
  • ​In de kom met droge ingrediënten maak je een kuiltje en in het midden voeg je telkens een deel van het natte mengsel toe. Mix dit totdat het een geheel is geworden.
  • Verdeel de mix over de muffin vormpjes en bak ze in de oven voor 20 minuten
  • Combineer de muffins met wat jij lekker vindt, bijvoorbeeld blauwe bessen, frambozen, rozijnen, enz.
Bekijk per categorie
Meest gelezen