Lactose vrije chocoladecake ingrediënten (8 personen)

  • 180 gram tarwebloem
  • 200 gram kristalsuiker
  • 30 gram cacao poeder
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 zakje vanille suiker
  • Zout
  • 60 milliliter zonnebloemolie
  • 1 eetlepel witte wijn azijn
  • 240 milliliter kraanwater
  • 140 gram pecannoten

Bereidingswijze van de chocoladecake

  • Verwarm de oven op 200 graden en doe alle droge ingrediënten samen in een kom.
  • Maak een kuil in het midden en voeg de olie en azijn toe. Voeg vervolgens roerend het water toe aan de mix, als laatst meng je de pecannoten erdoorheen
  • Bekleed de cakevorm van 30 cm en doe het beslag erin
  • Bak de cake 30 min totdat deze gaar is, je kunt hem bekleden met rood fruit, bosbessen of lactosevrije chocolade.

Tip

Een uitstekende tip voor een smeuïge en smaakvolle chocoladecake is het toevoegen van een kleine hoeveelheid koffie aan het beslag. Koffie versterkt de diepte van de chocoladesmaak zonder zelf herkenbaar te zijn. Het geeft de cake een rijkere en intensere chocoladesmaak, waardoor het resultaat nog verrukkelijker wordt.

Bekijk per categorie
Meest gelezen