Ingrediënten voor een tarte tatin:
Extra benodigdheden
1. Meng in een kom de bloem, boter en ijskoud water. Kneed het deeg tot een samenhangend geheel. Wikkel het deeg vervolgens in plasticfolie en leg het minimaal 30 minuten in de koelkast.
2. Schil de appels met een dunschiller en verwijder de klokhuizen. Snijd het vruchtvlees in dunne partjes.
3. Verwarm 50 gram boter, suiker en honing in een koekenpan tot alle ingrediënten gesmolten zijn. Voeg de appelpartjes toe en bak deze tot ze goudbruin zijn.
4. Vet een springvorm van 24 cm in met boter en bestrooi de bodem met wat bloem. Verdeel het gebakken appelmengsel over de bodem.
5. Rol het deeg uit tot een ronde lap en leg deze over de appels. Druk de randjes goed aan op de rand van de springvorm.
6. Bak in 20 – 25 minuten op 180°C tot het taartdeeg goudbruin is.
7. Haal de tarte tatin uit de oven en laat het afkoelen in de springvorm.
8. Vlak voor het serveren verwarm je een spatel of mes en keer je de taart om op een grote schaal.
9. Snijd de taart in punten en serveer direct. Geniet van je zelfgemaakte tarte tatin!
Probeer ook eens andere appelsoorten zoals Golden Delicious, Elstar of Jonagold voor een andere smaak.
Bon appétit!