Ingrediënten

De ingrediënten voor New York cheesecake zijn:

  • 150 gr bastognekoekjes
  • 50 gr gesmolten boter
  • 600 gr roomkaas
  • 175 gr suiker
  • 3 eieren
  • 125 gr zure room
  • Rasp van een halve citroen
  • 2 tl maïzena

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op een temperatuur van 175°C.

2. Maal de Bastognekoekjes in een keukenmachine tot een fijn poeder en meng het met gesmolten boter in een kom.

3. Verdeel het koekjesmengsel over de bodem van een ronde bakvorm en druk dit aan met je handen.

4. Bak de bodem in ongeveer 12-15 minuten goudbruin in de oven op 175°C.

5. Vermeng de roomkaas met de suiker en voeg het een voor een toe aan de kom.

6. Voeg daarna één voor één ook de eieren toe aan het mengsel.

7. Spatel vervolgens zure room, citroenrasp en maïzena door het roomkaasmengsel.

8. Giet het mengsel gelijkmatig over de gebakken bodem in de bakvorm.

9. Bak ongeveer 45-50 minuten op een lage temperatuur van 150°C.

10. Haal de cheesecake uit de oven en laat het afkoelen voordat je het serveert.

Lees hier het recept voor een andere luchtige taart, namelijk de kwarktaart.

Tip

Om je cheesecake nog lekkerder te maken, kun je extra ingrediënten toevoegen zoals bosbessen, aardbeien of banaan. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Bekijk per categorie
Meest gelezen