Ingrediënten

Chocoladetaart is een heerlijk en verrukkelijk gebakje dat bekend is om zijn rijke smaak. Om dit te bereiken, heeft u de volgende ingrediënten nodig:

  • 200 gr pure chocolade
  • 200 gr boter
  • 3 eieren
  • 200 gr suiker
  • 250 ml melk
  • 2 theelepels vanille extract of 1 zakje vanillesuiker
  • 1,5 theelepel bakpoeder

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.

2. Smelt de chocolade en boter samen in een hittebestendige kom. Staar dit mengsel af en toe te roeren om het proces te helpen.

3. Klop in een andere kom de eieren en suiker samen tot het licht en romig is. Voeg hieraan de gesmolten chocolade-boter toe en meng alles goed door elkaar.

4. Voeg al roerend de melk, vanille extract en bakpoeder toe aan het mengsel, totdat alles goed gemengd is.

5. Vet een taartvorm in met boter of gebruik bakpapier als je geen anti-aanbaklaag hebt. Giet het mengsel in de vorm en bak de taart gedurende 35 minuten of totdat een satéprikker er schoon uitkomt.

6. Laat de chocoladetaart afkoelen op een rooster voordat je hem aansnijdt en serveert.

7. Versier naar hartelust en geniet van de smaak!

Probeer ook eens de Twix taart!

Tip

Een geweldige tip voor het maken van een lekkere chocoladetaart is om speciale chocolade te gebruiken. Kies voor pure chocolade met een hoog cacaogehalte, omdat deze de rijke smaak geeft die je zoekt in een chocoladetaart. Je kunt ook andere smaakmakers toevoegen aan het mengsel, zoals noten, bessen of marshmallows om er nog specialer uit te laten zien en nog meer smaak te geven!

Bekijk per categorie
Meest gelezen