De ingrediënten voor het basisrecept voor kwarktaart:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Breek de koekjes in stukjes en vermeng ze met de gesmolten roomboter in een kom. Zet dit mengsel in de oven en bak het gedurende 10 tot 12 minuten.
2. Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water.
3. Doe de kwark, slagroom en suiker in een kom en mix alles goed door elkaar met een mixer tot er een egale massa ontstaat.
4. Verwarm de gelatineblaadjes met twee eetlepels water in een pannetje op zacht vuur, roer steeds goed door. Voeg dit toe aan het kwarkmengsel en mix het geheel nogmaals door elkaar.
5. Verdeel de koekkruimels over een 24-26 cm springvorm. Druk aan met de bolle kant van een lepel, zodat alles goed verdeeld is.
6. Verdeel de kwark over de bodem van de springvorm en verdeel het fruit eroverheen. Druk licht aan met behulp van een lepel.
7. Zet de taart voor 2 tot 3 uur in de koelkast, zodat deze goed kan opstijven.
8. Serveer de kwarktaart met extra slagroom en (diepvries)fruit naar keuze.
Lees hier meer over het recept voor heerlijke citroen meringue taart, perfect voor de zomer!
Een leuke tip voor kwarktaart is om het te serveren met een zoete saus, bijvoorbeeld chocoladesaus of karamelsaus. Dit voegt extra smaak toe aan de taart en zal zeker in de smaak vallen!