Ingrediënten voor een monchoutaart
Extra benodigdheden
Wanneer je wat kleinere gebakjes wilt bakken, probeer dan eens het recept van cupcakes.
1. Verkruimel de Bastognekoeken in een keukenmachine of doe ze in een stevige plastic zak en sla erop met een deegroller, zodat ze fijn verkruimeld zijn.
2. Smelt de roomboter in een pannetje en voeg de verkruimelde koekjes toe. Roer alles goed door elkaar.
3. Bekleed de bodem van een springvorm (24 cm) met bakpapier en vet de randen in met wat boter.
4. Verdeel het koekmengsel over de bodem van de springvorm en druk goed aan met de achterkant van een lepel.
5. Zet de springvorm in de koelkast en laat de bodem minimaal 30 minuten opstijven.
6. Klop ondertussen in een grote kom de slagroom stijf met een handmixer.
7. Voeg de monchou, suiker en vanillesuiker toe aan de slagroom en mix nog even goed door.
8. Rasp de schil van de citroen en voeg dit toe aan het monchoumengsel. Pers ook de citroen uit en voeg het sap toe aan het mengsel. Mix alles goed door elkaar.
9. Haal de springvorm uit de koelkast en verdeel het monchoumengsel over de bodem.
10. Strijk de bovenkant glad met een spatel en zet de taart terug in de koelkast om minimaal 2 uur op te laten stijven.
11. Haal de monchoutaart uit de koelkast en verwijder voorzichtig de rand van de springvorm.
12. Verdeel de kersenvlaaivulling over de bovenkant van de taart.
13. Zet de monchoutaart nog minimaal 1 uur in de koelkast om de vlaaivulling te laten opstijven.
14. Snijd de taart in punten en serveer direct.
Varieer met de koekjes voor de bodem, bijvoorbeeld met Digestive koekjes of Oreo's voor een andere smaak.
Geniet van je zelfgemaakte monchoutaart!