Ingrediënten

Ingrediënten voor pavlova:

  • 4 eiwitten
  • 220 gram fijne kristalsuiker
  • 1 theelepel maizena
  • 1 theelepel azijn
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 250 ml slagroom
  • Vers fruit naar keuze (bijv. aardbeien, bessen, kiwi)
  • Extra suiker om te bestrooien

Extra benodigdheden

  • Mixer met garde of keukenmachine
  • Bakpapier
  • Bakplaat
  • Spatel
  • Spuitzak met spuitmondje (optioneel)

Lees hier het recept voor een heerlijke kwarktaart.

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 120°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Scheid de eiwitten van de eidooiers en zorg ervoor dat er geen eigeel in de eiwitten zit.

3. Klop de eiwitten in een schone, vetvrije kom met een mixer of keukenmachine op hoge snelheid tot ze stijve pieken vormen.

4. Voeg geleidelijk de suiker toe, lepel voor lepel, terwijl je blijft kloppen, totdat het mengsel glanzend en stevig is.

5. Zeef de maizena boven het eiwit en voeg ook de azijn en het vanille-extract toe. Vouw voorzichtig met een spatel door het eiwit, zodat de luchtigheid behouden blijft.

6. Schep het eiwitmengsel op het bakpapier en vorm het tot een cirkel of een rechthoekige vorm, afhankelijk van je voorkeur.

7. Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de pavlova gedurende 1,5 uur tot 2 uur, of totdat de buitenkant knapperig is en de binnenkant zacht en marshmallow-achtig is.

8. Zet de oven uit en laat de pavlova volledig afkoelen in de oven met de deur op een kier.

9. Haal de pavlova voorzichtig van het bakpapier en plaats deze op een serveerschaal.

10. Klop de slagroom stijf en verdeel deze over de pavlova.

11. Garneer de pavlova rijkelijk met vers fruit naar keuze en bestrooi eventueel met wat extra suiker.

12. Serveer de pavlova direct en geniet van deze heerlijke en feestelijke traktatie!

Tip

Je kunt de pavlova van tevoren maken en bewaren in een luchtdichte container tot gebruik.

Varieer met verschillende soorten fruit naar smaak. Probeer bijvoorbeeld ook eens mango, kiwi of passievrucht voor een tropische twist.

Je kunt de pavlova ook nog extra versieren met geschaafde amandelen, chocoladeschaafsel of muntblaadjes voor een feestelijke uitstraling.

Zorg ervoor dat je kom en mixer goed vetvrij zijn voordat je de eiwitten gaat kloppen, dit zorgt voor een beter resultaat.

Geniet van je overheerlijke pavlovataart!

Bekijk per categorie
Meest gelezen