Ingrediënten voor een pruimentaart:
Extra benodigdheden
1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
2. Mix de boter en suiker in een keukenmachine of met een handmixer samen tot een luchtig mengsel.
3. Voeg de eieren één voor één toe aan het boter-suiker mengsel en mix goed na elke toevoeging.
4. Voeg het vanille-extract toe en mix kort door.
5. Zeef het broodmeel boven het mengsel en voeg een snufje zout toe. Mix tot een glad beslag.
6. Giet het beslag in de springvorm en strijk de bovenkant glad met een spatel.
7. Leg de gehalveerde pruimen met de snijkant naar boven op het beslag in de springvorm.
8. Meng de suiker en kaneelpoeder samen en strooi dit gelijkmatig over de pruimen.
9. Bak de pruimentaart in de voorverwarmde oven voor ongeveer 35-40 minuten, of tot de randen goudbruin zijn en een satéprikker er schoon uitkomt wanneer deze in het midden van de taart wordt gestoken.
10. Haal de taart uit de oven en laat afkoelen in de springvorm.
11. Bestrooi de afgekoelde pruimentaart met poedersuiker ter decoratie.
12. Snijd de taart in punten en serveer met een kopje thee of koffie.
Ben je op zoek naar een andere zoetigheid, probeer dan eens om zelf een tompouce te maken. Een heerlijk, zoet gebakje!
Je kunt de taart ook warm serveren met een bolletje vanille-ijs voor een extra smakelijke traktatie.
Geniet van je zoete pruimentaart!