Ingrediënten

Tompouce is een heerlijk traktatie die op vele manier kan worden bereid en geserveerd. Om deze heerlijke traktatie te maken zijn de volgende ingrediënten nodig:

- 200 gram bladerdeeg

- 150 ml slagroom of vla

- 4 eetlepels suiker

- 2 eetlepels boter

- 1/2 theelepel vanille extract

- Roze glazuur

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 190°C.

2. Rol het bladerdeeg uit tot een dunne lap die groot genoeg is om twee keer zo te passen in een bakvorm.

3. Leg de bladerdeeg voorzichtig in de bakvorm, waarvan je de randen hebt bekleed met bakpapier of boter. Bak hier ongeveer 15 minuten in.

4. Verwarm in een kom slagroom of vla en voeg hier de suiker, boter en vanille extract aan toe.

5. Verdeel het mengsel over de onderste laag bladerdeeg en plaats de tweede laag er bovenop. Bak vervolgens 15 minuten in de oven.

6. Laat de tompouce afkoelen en bestrijk hem met glazuur.

7. Serveer de traktatie gekoeld aan je gasten of verpak het in een doos om later te genieten.

Bekijk hier ook het recept voor appeltaart, ook een échte Hollandse klassieker.

Tip

Een tip voor het maken van de perfecte Tompouce is om ervoor te zorgen dat de bladerdeeg van hoge kwaliteit is en gelijkmatig is uitgerold. Als het niet gelijkmatig wordt gerold, kan dit een ongelijkmatige baktijd veroorzaken, wat resulteert in een scheve cake. Zorg er bovendien voor dat je tijdens het bakken de oven regelmatig controleert om ervoor te zorgen dat het bladerdeeg niet verbrandt. 

Kies ervoor om slagroom toe te voegen aan de bovenkant van de Tompouce om er nog meer smaak aan te geven.

Bekijk per categorie
Meest gelezen