Ingrediënten

Ingrediënten voor de Twix taart:

  • 200 gr melk chocolade
  • 50 gr pure chocolade (optioneel)
  • 400 gr karamel fudge (2 zakjes)
  • 75 ml slagroom
  • 250 gr boter op kamertemperatuur
  • 65 gr poedersuiker
  • Snufje zout
  • Paar druppels vanille aroma
  • 275 gr bloem

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.

2. Mix voor de bodem de boter romig in een kom. Voeg de poedersuiker, bloem, snufje zout en een paar druppels vanille aroma toe en blend alles met een handmixer of mixer totdat alle ingrediënten goed gemengd zijn.

3. Vet de bakvorm in met boter of margarine zodat het deeg niet aan de bodem en zijkanten blijft kleven. Verdeel vervolgens het deeg over de bodem en zijkanten, dit kan met behulp van een lepel of je handen.

4. Bak de taartbodem gedurende 30 minuten in de oven. Laat het vervolgens goed afkoelen voor je verder gaat met stap 5.

5. Smelt voor de topping 200 gram melk chocolade, 50 gram pure chocola (optioneel) en 400 gram karamel fudge (2 zakjes) au bain-marie (in een kom boven een pan met heet water) samen met de slagroom. Het duurt ongeveer 20 minuten voordat de fudge gesmolten is.

6. Roer af en toe goed door terwijl je de karamel fudge en slagroom samen smelt in een pan boven een hittebron. Haal de taartbodem uit de oven en verdeel de gesmolten karamel eroverheen.

7. Laat de taart vervolgens afkoelen en zet hem daarna minimaal 2 uur in de koelkast (liever nog langer) voordat je er een plakje van af snijdt.

Probeer ook eens de Kinder Bueno taart.

Tip

Een leuke tip voor Twix Taart is om wat extra melk chocolade toe te voegen aan de taartbodem voor een crunchy en romige smaak. Of smelt pure chocolade en drizzle dit over de bovenkant. Je kunt de taart ook losjes bestrooien met wat meer karamel of poedersuiker als garnering.

Bekijk per categorie
Meest gelezen