Ingrediënten

Ingrediënten voor het biscuit:

  • 4 eieren 
  • 200 gram suiker 
  • 220 gram patentbloem 
  • 2 theelepels bakpoeder 

Ingrediënten voor de vulling: 

  • 500ml slagroom 
  • 3 zakjes slagroomversteviger
  • 80 gram poedersuiker 
  • 1 theelepel vanille extract 

Extra benodigdheden

  • Springvorm (24 cm) 
  • Bakpapier 
  • Keukenmachine (mixer) 
  • Mengkom
  • Spatel

Voor de échte slagroom fans onder ons, lees hier het recept voor een slagroom monchoutaart.

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Bekleed de bodem van een springvorm (24 cm) met bakpapier en vet de randen in met wat boter.

3. Klop in een grote kom 4 eieren en 200 gram suiker stijf met een handmixer.

4. Voeg 220 gram patentbloem toe aan het eimengsel en meng de ingrediënten goed door elkaar met de mixer. 

5. Voeg 2 theelepels bakpoeder toe aan het beslag en meng alles nog even goed door elkaar.

6. Verdeel het beslag over de bodem van de springvorm en zet de taart ongeveer 20 minuten in de oven. 

7. Controleer of het biscuit gaar is met een satéprikker. Als er geen kleverig beslag meer aan blijft plakken is de taart gaar.

8. Laat het biscuit afkoelen in de springvorm. 

9. Klop ondertussen in een grote kom 500 ml slagroom stijf met een handmixer.

10. Voeg 3 zakjes slagroomversteviger, 80 gram poedersuiker en 1 theelepel vanille extract toe aan de slagroom en mix alles goed door elkaar.

11. Haal de biscuit uit de springvorm en leg deze op een platte schaal.

12. Verdeel de slagroomvulling over het biscuit en strijk de bovenkant glad met een spatel. 

13. Laat de taart minimaal 4 uur opstijven in de koelkast voordat je hem aansnijdt en serveert.

Tip

Beleg de taart voor een feestelijk effect met wat stukjes vers fruit zoals aardbeien of blauwe bessen. Eet smakelijk!

Geniet van je zelfgemaakte vanille slagroomtaart! 

Bekijk per categorie
Meest gelezen