Deeg
450 gram bloem
200 gram roomboter
160 gram suiker
15 gram bakpoeder
2 eieren
Vulling
800 gram appels (ongeveer 5 stuks)
1 eetlepel citroensap
30 gram suiker
2 theelepels kaneel
Extra benodigdheden
Bakpapier
Springvorm (26 cm)
Keukenmachine (mixer)
Begin met het voorbereiden van de springvorm. Bedek de bodem van de springvorm van 26 cm met bakpapier en vet de zijkanten in. Verwarm de oven voor op 180°C.
Deeg
Doe alle ingrediënten voor het deeg in een keukenmachine of mixer en kneed tot er kruimels ontstaan. Neem twee derde van de kruimels en kneed deze tot een samenhangend deeg. Bedek hiermee de bodem en zijkanten van de springvorm. Verdeel de appelblokjes over de bodem en bedek deze met de resterende kruimels.
Vulling
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in kleine blokjes. Besprenkel de appelblokjes met citroensap om te voorkomen dat ze snel verkleuren. Voeg vervolgens 30 gram suiker en 2 theelepels kaneel toe en meng alles goed door elkaar.
Bak de appelkruimeltaart in ongeveer 1 uur gaar. Laat de appelkruimeltaart afkoelen en haal hem vervolgens zodra deze is afgekoeld uit de springvorm.
Voor een andere Hollandse klassieker kun je hier terecht. Je leest hier het recept voor een overheerlijke appeltaart.
Serveer op kamertemperatuur als dessert of als heerlijk tussendoortje. Daarnaast extra lekker met slagroom.
Geniet van deze heerlijke appelkruimeltaart!