Ingrediënten

Appeltaart is een heerlijke en zoete traktatie die wordt gebakken met verschillende ingrediënten. Om appeltaart te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig:

250 gram bloem

200 gram suiker

2 theelepels bakpoeder

125 gram boter of margarine

1 theelepel kaneelpoeder

3 appels (geschild en gehalveerd)

4 eetlepels wat suiker om de appeltjes mee te bestrooien

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 175°C.

2. Meng de bloem, suiker, bakpoeder en kaneel in een kom totdat alles goed gemengd is. Voeg hierna de boter of margarine toe en kneed dit tot een deeg.

3. Vet een taartvorm in met boter of margarine en verdeel het deeg erin. Snijd de appels in dunne schijven en leg ze op het deeg. Bestrooi hierna met suiker.

4. Bak de taart in de oven gedurende 25 minuten op 175°C of totdat de bovenkant goudbruin is.

5. Laat de taart afkoelen en serveer warm met een bolletje vanille-ijs!

Voor een andere Hollandse klassieker kun je hier het recept voor bokkenpootjestaart lezen.

Tip

Een lekkere tip voor heerlijke appeltaart is om te variëren met andere smaken. Kies bijvoorbeeld voor abrikozen in plaats van appels, of voeg rozijnen toe aan het deeg. Of probeer eens amandelschaafsel over je taart te strooien voor wat extra crunch.

Bekijk per categorie
Meest gelezen