Ingrediënten

Chocolade fudge is een lekkernij die bestaat uit een selectie van ingrediënten. Hieronder is een lijst met de ingrediënten om deze zoete lekkernij te maken, samen met aanbevolen hoeveelheden:

  • 200 gr pure chocolade (voor wat extra decadentie kun je opteren voor melkchocolade of wit)
  • 125 ml slagroom
  • 2 eetlepels boter
  • 175 gr gemalen suiker
  • 25 gr gehakte walnoten
  • 1 theelepel vanille extract

Bereidingswijze

1. Smelt de chocolade, boter en slagroom in een pannetje op laag vuur. Roer regelmatig tot alle ingrediënten goed gemengd zijn.

2. Voeg de suiker, walnoten en vanille extract toe aan het chocolademengsel en roer tot alle ingrediënten goed zijn verdeeld.

3. Schenk het mengsel in een met bakpapier beklede ovenschaal.

4. Zet de schaal in de koelkast totdat de fudge is gestold (dit duurt ongeveer 1 uur).

5. Verwijder de fudge uit de koelkast en snijd het in blokjes.

Bekijk hier ook eens het recept voor lekkere chocolade-walnoottaart.

Tip

Je kunt ook andere ingrediënten toevoegen aan de chocoladefudge, zoals karamel of gedroogd fruit. Probeer verschillende combinaties en creëer je eigen unieke smaken!

Bekijk per categorie
Meest gelezen